Logotip Museu

Notícies

Separador
Loles Salvador és Arrossera Sense Límits
08 de marzo de 2021
Loles Salvador forma part d´Arrosseres sense límits, una sèrie de reconeixements cap a totes aquestes dones que s´han obert pas en el difícil món de la cuina, L´arròs també té nom de dona i aquesta setmana tan especial volem visibilitzar-ho.
Loles no va tindre una infància fàcil. Perdre als seus pares amb amb 14 anys va ser un colp molt dur. Als 19 anys es va casar i va començar a treballar amb el seu marit al mercat, primer en el de abastos i més tard al central. Tenien 5 fills i no era suficient. Va començar prenent classes de cuina després del treball fins que li van oferir regentar el poliesportiu de Catarroja. Per a llavors ja tenia 7 fills, els majors treballaven amb ella i la resta gaudien de l'aire lliure i les activitats que oferien en les instal·lacions.
Des d'ací, la seua carrera va ser en ascens. En 1981 va començar a dirigir la cuina del restaurant Ma Cuina, un emblema que va revolucionar la cuina a València. Anys més tard va obrir el seu propi restaurant, La Sal, que segons comenta, se li va quedar xicotet de seguida, de manera que prompte van buscar un poquet més gran. Loles feia sempre passos cap avant: “sempre m'he sentit molt secundada i respectada pels companys de professió”.
Va anar escalant en la seua carrera professional fins a convertir aquell xicotet restaurant en el que és hui el Grup la Sucursal, que gestionen els seus fills. Està molt orgullosa del seu llegat i del treball dels seus fills, però reconeix que “l'hostaleria és un treball molt sacrificat: perds els sopars en família, els caps de setmana, treballes moltes hores… però si tornara a nàixer, sens dubte seria cuinera”.
Loles Salvador és Arrossera Sense Límits