Logotip Museu

L´Edifici

Separador
Edificio Museo del Arroz de Valencia
Maqueta Edificio Museo del Arroz de Valencia

El Museu de l'Arròs de València està localitzat dins de les antigues instal·lacions del Molí de Serra, un molí d'arròs que va ser construït per la família Umbert a principis del segle XX.

Aquest molí va estar en actiu durant quasi cent anys, integrant-se dins del paisatge urbà del barri del Cabanyal, a València, i es va convertir en un referent industrial de l'època pel seu funcionament elèctric i la seua alta mecanització.

Malgrat que el processament de l'arròs a penes va variar, la maquinària es va anar actualitzant amb màquines més avançades, complexes i ràpides que agilitaven i milloraven en resultat final.

L'antiga maquinària va ser restaurada per la Universitat Politècnica de València i, encara que hui dia, la indústria arrossera ha evolucionat molt, el sistema es manté pràcticament intacte.

L'edifici, que consta de tres altures més la planta baixa amb un altell, va ser rehabilitat per l'Ajuntament de València i convertit en museu l'any 2003.

L'edifici, recuperat i convertit en museu per a conservar la memòria col·lectiva, permet al visitant observar el procés de tractament de l'arròs tal com s'abordava a principis de segle.

El museu, gestionat actualment per l'Ajuntament de València i pel C.R.D.O. Arròs de València, és hui un espai cultural on la tradició i la gastronomia del nostre arròs van de la mà i es mantenen presents en la vida de la ciutat.

Salas Edificio Museo del Arroz de Valencia
Escalera Edificio Museo del Arroz de Valencia
Salas Edificio Museo del Arroz de Valencia