Logotip Museu

Notícies

Separador
Participació en el Congrés EL GUST EN EL MUSEU
18 de noviembre de 2020
Dimecres passat 11 de novembre, el Museu de l'Arròs de València va participar en el Segon Congrés Internacional sobre Patrimoni Alimentari i Museus. Enguany, a causa de les circumstàncies, la trobada va ser a través de la modalitat online.
 
La intervenció dels nostres ponents en la taula redona, Santos Ruiz i Sara Aymerich, va tindre com a títol: "Gastronomia i descontextualizació cultural i paisatgística".
 
L'objectiu: destacar la importància del concepte gastronòmic local com una eina de construcció cultural, és a dir, concebre la gastronomia com una activitat amb atributs que connecten al consumidor amb el paisatge de cultiu de l'arròs, en aquest cas, reforçant la idea que cultivar arròs a València és protegir el Parc Natural de l'Albufera.
 
Santos Ruiz, director del Museu de l'Arròs, va posar l'accent principalment en la intenció de "comptar" a través del museu, tots els valors que existeixen entorn de l'arròs, els seus importants atributs culturals, ja que parlem d'un cereal de cultiu mil·lenari a València.
 
Ací us deixem els enllaços relacionats amb l'esdeveniment:
Participació en el Congrés EL GUST EN EL MUSEU