Logotip Museu

Notícies

Separador
Silvia Meléndez és Arrossera Sense Límits
05 de marzo de 2021
Silvia Meléndez forma part d´Arrosseres sense límits, una sèrie de reconeixements cap a totes aquestes #dones que s´han obert pas en el difícil món de la cuina, L´arròs també té nom de #dona i aquesta setmana tan especial volem visibilitzar-ho.
 
Des de xicoteta Silvia ja caminava amb les mans en la massa, sempre aprenent, llegint i veient programes de cuina, però la seua condició de “dona rural” no li ho va permetre. En acabar el col·legi, els seus somnis d'estudiar es van veure frustrats: ser cuinera professional no era per a dones, així que va començar a treballar en un altre àmbit. 
 
Però ella no s'havia llevat l'espina de la #cuina i quan va veure l'oportunitat va començar els seus estudis: es va apuntar a cursos, es va preparar en cuines professionals, … i quan va arribar el moment, va muntar el seu restaurant: La Pitanza.
 
Malgrat els seus assoliments, Silvia atribueix part del mèrit al seu marit, que li va animar a estudiar cuina, i una vegada va muntar el restaurant, li va continuar secundant i compartint el treball domèstic i familiar. Però apunta que continua sent un hàndicap, “estem encasellades, costa molt trencar molts sostres de cristall, és difícil perquè continuem pensant que és la nostra obligació fer les tasques domèstiques”. 
 
A més, Silvia pertany a l'associació “Mujeres en la cocina”. Hui Silvia és una professional d'èxit. És una dona molt activa que pertany a diverses associacions, realitza col·laboracions amb entitats i és molt reconeguda entre els seus propis companys.
Silvia Meléndez és Arrossera Sense Límits