Logotip Museu

Notícies

Separador
Mari Carmen Vélez és Arrossera Sense Límits
07 de marzo de 2021
Mari Carmen Vélez forma part d´Arrosseres sense límits, una sèrie de reconeixements cap a totes aquestes #dones que s´han obert pas en el difícil món de la cuina, L´arròs també té nom de dona i aquesta setmana tan especial volem visibilitzar-ho.
Mari Carmen va entrar en la cuina per primera vegada l'any 97. Havia sigut a la sala del negoci familiar, el restaurant La Sirena. Sentien que necessitaven un canvi, i allí estava ella disposada a obrir-se pas en la seua pròpia cuina amb un nou rumb i idees molt clares.
Igual que havia estudiat per a sala, va sentir que havia de fer-ho per a governar la seua cuina, i així va ser com va començar amb Christian Lutaud, encara que defensa que la cuina és un aprenentatge continu.
Per a ella, les barreres que puguen tindre les dones en una cuina han anat desapareixent i cada dia estan més consolidades: les cuines, amb totes les innovacions tecnològiques fan que siga més fàcil dur a terme el treball. La conciliació familiar ja és un fet, “si no tens família que es faça càrrec dels teus fills, has de contractar una tata. Hem de treballar”.
“Si hi ha poques dones, premiades, en congressos i visibilitzades és perquè els homes han estat sempre ací, nosaltres hem arribat després, però això no significa que no entrem trepitjant fort i que, de manera natural, cada dia serem més i més. Hi ha un canvi cultural en ple procés que ja està afavorint la cuina, abans les dones no podien tindre horaris vespertins perquè havien d'ocupar-se de la llar i no estava bé vist. Tampoc que foren soles o en conjunt a reunions o formacions envoltades d'homes, però tot això ha quedat arrere.”
Per a Mari Carmen, les barreres que sentim són pròpiament culturals, a excepció de la bretxa salarial que, confia, que a poc a poc anirem igualant malgrat no haver-hi cap llei sobre aquest tema. “No es tracta d'un títol o d'un gènere, sinó del valor que eixa persona aporta a l'empresa”.
Mari Carmen Vélez és Arrossera Sense Límits